Tilslutning af vandhane

Vil du slutte en yderligere aftapningshane, f.eks. til en vaskemaskine, til en eksisterende vandledning af kobber? Sådan gør du:

Du skal bruge følgende materialer (f.eks. Marley-DreMa):
16 mm alu-forbindelsesrør, T-stykke, vægvinkel Ѕ"IG, 2 adaptere til kobberrør, 2 adaptere til alu-forbindelsesrør, afløbsventil med tilbageløbsstop, teflon-tape, 6 mm dyvel og 4x40 træskruer.

Du skal bruge følgende værktøj:
Saks til kunststofrør, kalibreringsdorn, 24er gaffelnøgle eller åben ringnøgle, vandpumpetang, metalsav, fil og skruetrækker.

Luk for ledningen og tøm den inden du begynder at arbejde.

For at kunne anbringe T-stykket skal der saves et stykke af kobberledningen. Tag T-stykket og marker den nødvendige længde.
Rørenderne skal stikke ca. 5 cm ind i T-stykket. En fin metalsav eller en speciel rørskærer egner sig til at fjerne det overflødige rørstykke. Kanterne rejfes med en fin fil og graten fjernes. Sørg for at der ikke bliver spåner tilbage i røret.

 • Sæt en kobberrørsadapter på begge rørender og skru T-stykket på. Når T-stykket er på plads, skrues omløbermøtrikkerne på. Brug vandpumpetangen til at holde fittingen på plads, imens du strammer omløbermøtrikken kraftigt (!)  med gaffelnøglen eller den åbne ringnøgle.

  Fastgør vægvinklen på det ønskede sted vha. dyvler og skruer.

 • Mål afstanden mellem T-stykket og vægvinklen og klip et stykke alu-forbindelsesrør til i den passende længde med en rørsaks (her skal ikke saves). Nu skulle det passe perfekt mellem de to samlinger. Røret er højst sandsynligt blevet mast under afklipningen. Røret kan bringes tilbage i form vha. en kalibreringsdorn.

  Anbring nu adapterne til alu-forbindelsesrøret på bege rørender og fastgør dem med samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor med T-stykket og vægvinklen.

 • Der vikles mindst 15 lag teflon-tape om afløbsventilens samlingsgevind, hvorefter den skrues fast på vægvinklen.

  Vigtigt: Brug kun godkendte afløbsventiler med tilbageløbssikring til tilslutning af vaskemaskiner og tørretumblere. En almindelig kuglehane er ikke tilstrækkelig!
  Ellers er der risiko for at spildevandet fra maskinen når tilbage i drikkevandsledningen og forurener ledningsnettet med bakterier.

  Kontroller trykket inden ledningen tages i brug. Gennemfør trykundersøgelsen med mindst 1,5 x normalt driftstryk. Trykket skal holdes i mindst 2 timer.


  Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

  Marley Deutschland

  Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: