Marley FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Velkommen til området „Rådgiver Marley FAQ“ Her finder du svar, forklaringer og informationer til ofte stillede spørgsmål.

Vælg første et emne som du ønsker yderligere informationer til:

Der opstår kondensvand, hvis en emhættes udluftningsrør føres over et koldt loft. Hvordan forhindrer man at der opstår en stor mængde kondensvand?

Varm luft kan optage og transportere en hel del vand. Derfor skal den varme luft afkøles så sent som muligt. Dette kan opnås med en god isolering. Udluftningsrøret, som føres over det kolde loft, skal isoleres med mindst 10 cm mineraluld.


Må diameteren på udluftningsrøret formindskes?

Af strømningstekniske årsager anbefales det ikke at formindske diameteren. Det er bedst, hvis udluftningsrøret altid har den samme diameter.


Hvor stor skal udluftningsrørets diameter være?

Diameteren er afhængig af emhættens fri udblæsning. Ved op til 250 m3/t er fladkanal-systemet 110 tilstrækkeligt. Ved fri udblæsning på op til ca. 650 m3/t kan man vælge mellem fladkanal-systemet 150 eller rundrøret DN 125.


Kan og må fladkanaler limes sammen?

Fladkanalerne kan limes sammen med PVC-lim, dette er dog ikke nødvendigt. Vi anbefaler at klæbe samlingsstykkerne sammen med 50 mm bred tape. På den måde kan kanalsystemet afmonteres til rensning.


Er det muligt at indstøbe en fladkanal i loftet?

Vi anbefaler ikke at indstøbe fladkanaler i beton. Fladkanalerne er beregnet til montering på væggen. Rørsystemerne DN 100 og DN 125 kan nedlægges i beton. For at undgå overførsel af strukturlyd, bør rørene beklædes med en isoleringsslange.


Indtil hvilken temperatur kan Marley-ventilatorer, -fladkanaler og -luftgitre anvendes?

Den maksimale driftstemperatur for ventilatorer ligger alt efter modellen på 40-45 °C. Fladkanaler og luftgitre af kunststof (PVC) er formstabile op til 60 °C.


Der er tilsyneladende ingen forhandlere, som har tofløjede Marley-foldedøre på lager. Leveres de kun på bestilling?

Nej, du skal bare bruge to enkelte døre, og montere dem på hver sin side af dørkarmen. Men pga. lukkeanordningen er kun PRESIDENT-foldedøren egnet til dette.Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: