Indendørsafvanding

Gode råd om dit afløb

Sikkerhedsåbning: Glem ikke inspektionsåbningen, når du planlægger at installere et nyt stigrør! I tilfælde af driftsforstyrrelser, kan disse udbedres hurtigt og nemt vha. Marley HTRE-renserøret.

Fald: Overholdelsen af disse forskrifter kan spare en masse problemer senere hen – fordi hvis faldet er for stort er der risiko for at vandet løber over og afløbet stopper til. Og det er altså unødvendigt! Derfor installeres fremløbsrør også i en 87° vinkel i spildevandsledningens nedløbsrør – dvs. med et fald på kun 3°! Det gælder både for forgreninger med samme diameter og for forkortede udgange.

Og i øvrigt: Ved montering viser muffens ende altid fra hvilken retning vandet kommer!

Afløbsrør skal principielt monteres med et lille fald – på den måde bliver røret udluftet og der opstår mindre støj.

Ekspansionsudligning: Dette er yderst vigtigt, når der installeres HT-rør: Temperatursvingninger kan medføre at materialet udvider sig. Derfor skal der være lidt luft mellem rørene, så de ikke kommer til at stå i spænd. Det er ganske enkelt: Røret trækkes nemlig bare 1 cm tilbage ud af muffen når de sammenføjes. Det var det hele!

Hvor der forkortes, skal der files:

HT- og KG-rør rejfes let under produktionen, for at gøre monteringen lettere. Hvis du altså har savet et rør til, er monteringen nemmere, hvis du så filer rørenden en lille smule. Ved brug af et glidemiddel kan rørene så stikkes sammen uden problemer.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: