Marley FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Velkommen til området „Rådgiver Marley FAQ“ Her finder du svar, forklaringer og informationer til ofte stillede spørgsmål.

Vælg første et emne som du ønsker yderligere informationer til:

Hvorfor egner DUO udsugnings- og lufttilførselssystemet sig ikke til brug med åben ild?

Ved brug af ventilation over åben ild er der risiko for indsugning af kuldioxid og kulmonoxid. For at udelukke dette, skal den ansvarlige skorstensfejer angive hvilke sikkerhedsinstallationer der kræves. Med DUO udsugnings- og lufttilførselssystem opstår der et mindre undertryk i lokalet, hvorefter en lem til lufttilførsel åbnes. Da meget afhænger af de lokale forhold, som vi ikke kender, er det kun den lokale ansvarlige skorstensfejer, som kan informere dig om præcis hvad der skal installeres.


Hvormed kan jeg bedst forlænge udluftningsrøret til en tørretumbler?

Den billigste løsning er en flexslange med en fleksibel spiral, men den har også den største modstand. Den bedste løsning er med HT-rør, da disse egner sig til de høje temperaturer (ca. 90 °C), som luften der kommer fra tørretumbleren har.


Der opstår kondensvand, hvis en emhættes udluftningsrør føres over et koldt loft. Hvordan forhindrer man at der opstår en stor mængde kondensvand?

Varm luft kan optage og transportere en hel del vand. Derfor skal den varme luft afkøles så sent som muligt. Dette kan opnås med en god isolering. Udluftningsrøret, som føres over det kolde loft, skal isoleres med mindst 10 cm mineraluld.


Må diameteren på udluftningsrøret formindskes?

Af strømningstekniske årsager anbefales det ikke at formindske diameteren. Det er bedst, hvis udluftningsrøret altid har den samme diameter.


Hvor stor skal udluftningsrørets diameter være?

Diameteren er afhængig af emhættens fri udblæsning. Ved op til 250 m3/t er fladkanal-systemet 110 tilstrækkeligt. Ved fri udblæsning på op til ca. 650 m3/t kan man vælge mellem fladkanal-systemet 150 eller rundrøret DN 125.


Kan og må fladkanaler limes sammen?

Fladkanalerne kan limes sammen med PVC-lim, dette er dog ikke nødvendigt. Vi anbefaler at klæbe samlingsstykkerne sammen med 50 mm bred tape. På den måde kan kanalsystemet afmonteres til rensning.


Er det muligt at indstøbe en fladkanal i loftet?

Vi anbefaler ikke at indstøbe fladkanaler i beton. Fladkanalerne er beregnet til montering på væggen. Rørsystemerne DN 100 og DN 125 kan nedlægges i beton. For at undgå overførsel af strukturlyd, bør rørene beklædes med en isoleringsslange.


< Forrige 1 2 Næste >

Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: